Uitnodiging MIND event 2019 | bekijk online
 

MIND netwerkevent 2019
Stad of land, een kwestie van perspectief!

27 JUNI • 10.00 - 16.00 UUR • DE TUINDERIJ - DE LIER

Waar je ook staat in Midden-Delfland, de stad is altijd zichtbaar. Een groene rustige binnentuin, direct naast de drukte van de stad. Midden-Delfland heeft haar omliggende steden veel te bieden. Andersom heeft de stad behoefte aan voedsel, rust, ruimte en groen. Ons derde MIND-event staat dit jaar in het teken van de verbinding van stad en land. Stap in het perspectief van een ander en leer vraag en aanbod beter kennen en met elkaar te verbinden. Kom, deel en ontdek met ons hoe Midden-Delfland (nog meer) van waarde kan zijn voor u en de stad.

    DIRECT AANMELDEN    
 
 

Het programma

Ken jij de behoeften van de stedeling? Weet jij welk moois en lekkers er al in Midden-Delfland te vinden is? Ben jij benieuwd hoe je die twee nog beter met elkaar kunt verbinden? Laat je dan inspireren door de visie van praktische experts, breng je eigen vraag of aanbod in, durf je te verbinden en ontdek wat er nog mogelijk is. Ontdek wat Midden-Delfland en de omliggende steden elkaar te bieden hebben!

Wethouder Sonja Smit (zie foto) is deze dag uw gastvrouw.

 
 

10.30 - 12.00 uur | Perspectief op Midden-Delfland 

Kijk vanuit het perspectief van een ander en je ziet wat nog mogelijk is. Hoe verbindt een boer uit Baambrugge zich met zijn stad? Hoe zet de ontwikkelaar van de Groothandelsmarkt in Rotterdam bedreigingen in de foodsector om in kansen? Wat ziet een stedenbouwkundig architect in de rust en ruimte van het Delflandse platteland? En hoe ervaart een geboren en getogen Hagenees de afstand tot het platteland? In de ochtend ontvangen we vier inspirerende sprekers van buitenaf. Hoe kijken zij naar ons open groene landschap, welke kansen voor verbinding zien zij? 

 
   
 

Dirco te Voortwis
Boerderij de Lindenhoff

Boeren met Amsterdam

    Meer over Dirco   
 
   
 

Jeroen Zuidgeest
Studio for New Realities
Groen voor de stad

   Meer over Jeroen   
 
   
 

Robert van 't Blik
Urban Industrial
Bedreiging of kans?

   Meer over Robert   
 
   
 

Sjaak Bral
Schrijver & cabaretier Verbinding op z'n Haags

   Meer over Sjaak   
 
 

12.00 - 13.30 uur | PERSPECTIEF OP ELKAAR

Met wie wil jij een vorkje prikken? Onder het genot van een goed verzorgde lunch, met uiteraard veel lekkers uit Midden-Delfland, kun je op zoek gaan naar iemand die jouw perspectief op stad of land verrijkt. Eten verbindt!

 
 

13.30 - 15.00 uur | PERSPECTIEF OP WAARDE

Tijdens het middagprogramma maken we zichtbaar wat Midden-Delfland nu al aan moois en lekkers te bieden heeft, verdiepen we samen wat concrete vragen en behoeften zijn vanuit de stad en brengen we samen de kansen voor betere verbinding in kaart. Dat doen we rondom verschillende 'thematafels': lokaal & duurzaam eten, groene energie, natuur & landschap, beleving & educatie, cultuur & historie, gezonde bodem & schoon water, klimaat & bodemdaling en ontspanning & recreatie. Een rijke verzameling aan kansen voor de verbinding tussen stad en land. U kiest zelf waar u bij aansluit.

 
 

15.00 uur | Perspectief op de toekomst

Met de resultaten uit het middagprogramma bouwen we samen aan een perspectiefrijk beeld voor de toekomst. Met uw inbreng maken we nieuwe én bestaande verbindingen voor iedereen zicht- en tastbaar. Hoe precies? Dat blijft nog even een verrassing.  

Om 15:30 uur sluiten we de dag af met een gezellige (netwerk)borrel. 

   Bestel (gratis) tickets   
 

Praktische informatie

Datum: donderdag 27 juni 2019
Tijdstip: 10.00 - 16.00 uur
Locatie: De Tuinderij, Van Wijklaan 2, De Lier

 
 
www.middenindelfland.net
privacy   contact